Een van onze favorieten! Kippenkluifjes om je vingers bij op te eten.
Heerlijk samen met gestoomde groenten & bloemkool rijst, of natuurlijk gewoon tussendoor
Als borrelhapje!
Voor dit recept heb je maar een handje vol ingrediënten nodig!
- Kippenkluifjes 8st.
- Roomboter 20 gram.
- Vers geperste citroensap 1 eetlepel.
- Gemalen zwarte peper ½ thee lepel.
Bereidingswijze:
- Gaar de kipkluifjes voor in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten op 180 graden.
- Pers ondertussen alvast de citroenen uit, en zet deze apart.
- Zet een grote hapjes pan of wok op middelhoog vuur en smelt daarin de boter.
- Zodra de boter gesmolten is voeg je hier het citroensap en de vers gemalen peper aan toe en laat dit 1-2 minuutjes sudderen.
- Zet het vuur daarna iets lager en voeg de kipkluifjes aan de saus toe, laat deze vervolgens 8-12 minuutjes mee bakken.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per 8 wings):
Koolhydraten 2gr.
Proteinen 69gr.
Vetten 65gr.
Calorieen 885